← Inapoi la blog

Top 10 destinații de business în 2016

Alegerea destinaţiei potrivite pentru călătoria ta de afaceri este un proces care necesită multă documentare şi planificare atentă a fiecărui detaliu. Terox Travel îţi prezintă topul destinaţiilor de business în 2016 care oferă un climat financiar şi politic stabil şi o deschidere spre comerţ, oportunităţi ideale pentru lansarea sau dezvoltarea afacerii tale.

1. Londra

Capitala Marii Britanii reprezintă cea mai mare zonă urbană din Europa şi unul dintre cele mai mari centre financiare din lume. Totodată, reuneşte lideri mondiali dintr-o serie de segmente, precum industriile creative, cele bancare, farmaceutice şi educaţionale. Londra are 45 de universități și colegii, prin urmare poți găsi aici experți pe care îi poți invita în calitate de speakeri la conferința pe care vrei să o organizezi. Cu o mare varietate de hoteluri, de la cele mai ieftine până la cele de 5 stele şi o ofertă diversă a produselor alimentare, importate din peste 70 de ţări diferite, acest oraş satisface pe toată lumea.

 london-1081820_1920

Photo credit: Pixabay

2. Frankfurt

Frankfurt, cel mai mare centru financiar şi de afaceri al Europei, oferă locuri ideale pentru desfăşurarea conferinţelor, hoteluri cu preparate de sezon, infrastructură excelentă şi oportunităţi de afaceri unice. Una dintre principalele locaţii cunoscute la nivel mondial, aflată chiar în mijlocul oraşului, Centrul de Congrese Messe Frankfurt, poate găzdui 3400 de persoane, fiind dotat cu echipamente de înaltă tehnologie pentru buna desfăşurare a evenimentelor şi conferinţelor.

frankfurt-am-main-germany-1165171_1920

Photo credit: Pixabay

3. Elveția

În ultimii şapte ani, Elveţia a fost clasată drept ţara cea mai inovatoare din lume, aflându-se în topul Indicelui Global al Competitivităţii pentru al şaptelea an consecutiv. Factorii favorabili pentru investiţiile străine directe includ stabilitatea economică şi politică, sistemul juridic transparent, infrastructura excelentă şi pieţele de capital eficiente. Numeroase companii internaţionale au sediul în Elveţia, fiind atrase de ratele mici ale impozitului pe profit şi de angajaţii care cunosc mai multe limbi străine.

zurich-504252_1920

Photo credit: Pixabay

4. Hamburg

Hotelurile contemporane, arhitectura inovatoare şi restaurantele renumite contribuie la farmecul acestui oraş încărcat de istorie. Hamburg este o destinaţie de afaceri de top, la care poţi ajunge uşor cu avionul, cu trenul sau cu maşina. Centrul de Congrese Hamburg este situat în apropiere de centrul oraşului, chiar lângă staţia de cale ferată Dammtor. Este ca şi cum oraşul a fost construit pentru călătoriile de afaceri.

hamburg-1340004_1920

Photo credit: Pixabay

5. Irlanda

Cu o economie mică, dar puternică la nivel internațional și cu un număr semnificativ de corporații multinaționale, Irlanda continuă să conducă celelalte țări în ce privește atragerea de investiții străine directe, cu valoare ridicată. De asemenea, exporturile au continuat să crească în 2015, afișând o creștere extraordinară de 13%, în primele trei trimestre, comparativ cu aceeași perioadă din 2014. Insula a fost întotdeauna considerată un centru de excelență pentru educație.

dublin-110590_1920

Photo credit: Pixabay

6. Lisabona

Centrul financiar, legislativ si cultural al Portugaliei, Lisabona, orașul care primește aproximativ 2800 de ore de soare pe an, este locul ideal pentru organizarea unei conferințe. Lisabona oferă o mare diversitate de activități pentru teambuilding-uri, de la excursii cu barca cu motor, degustare de vinuri până la vânători de comori. Lisabona a câștigat numeroase premii, fiind clasată în 2013 în topul celor mai apreciate destinații din Europa pentru city break-uri.

LIsbon-tram

Photo credit: Shutterstock

7. Stockholm

Capitala Suediei trebuie inclusă pe lista țărilor pe care trebuie neapărat să le vizitezi. Emană energie și este renumită pentru abordarea sa în ce privește ordinea și organizarea. În Stockholm poți să găzduiești o conferință fără probleme. În 2010, Stockholm a fost prima capitală denumită “Capitala verde a Europei”. Poți organiza un seminar la Stockholm în orice anotimp, fiecare are farmecul său în acest oraș unic.

stockholm-1042893_1920

Photo credit: Pixabay

8. Dubai

Dubai a devenit o destinație celebră pentru vacanțele motivaționale, datorită ridicării obligativității vizelor și creșterii numărului de zboruri către această destinație. În 2014, Emiratele Arabe Unite a fost una dintre cele mai populare destinații pentru întâlniri, reuniuni, conferințe și evenimente în Europa, Asia și Orientul MijlociuDubai s-a promovat ca fiind o destinație excepțională pentru vacanțele motivaționale, numărul mare de hoteluri și mijloacele de transport numeroase sprijinind afluxul turiștilor și oamenilor de afaceri care vizitează această țară.

dubai-1351569_1920

Photo credit: Pixabay

9. Reykjavik 

Vrei să găzduieşti un eveniment care inspiră, lăsând participanţii cu noi perspective şi plini de energie? Reykjavik este oraşul perfect pentru organizarea conferinţelor. Ceea ce diferenţiază companiile în ziua de astăzi este modul în care managerii reuşesc să dezvolte creativitatea angajaţilor lor. Un teambulding în Islanda este o oportunitate unică pentru angajaţi de a se relaxa, crescând astfel potenţialul lor creativ. O vizită la Muzeul Maritim Viking este esenţial, având în vedere că marea şi pescuitul sunt bazele inerente ale istoriei Reykjavik.

top-view-1191256_1920

Photo credit: Pixabay

10. Slovenia

Economia în Slovenia, susţinută de un sistem financiar stabil, este acum în creştere. 5 mil euro vor fi cheltuite în acest an pe un program de internaţionalizare şi 8 mil euro în 2017. În plus, 1 mil euro sunt bugetați pentru atragerea investitorilor străini, crescând la 6,5 milioane euro anul viitor. Capitala Sloveniei, Ljubljana, este Capitala verde a Europei în 2016, atrăgând şi găzduind numeroare evenimente.

Ljubjana1

Photo credit: Shutterstock