Termeni și condiții

Acest site este creat și administrat de SC LES VACANCES SRL, o societate comercială cu sediul social în București, Bd. Mircea Eliade 18, Eliade Tower, intrarea A, et.2, birou A10, număr de telefon: 021 794 320, adresă de e-mail: office@teroxtravel.com, înregistrată la Oficiul Național al Registrului Comerțului sub numărul J22/1567/2014, având cod unic de înregistrare RO 33674041, titulară a licenței de turism pentru agenții tour-operatoare cu nr. 7275. Acest document stabilește termenii și condițiile în care puteți utiliza www.teroxtravel.com. Utilizarea site-ului, logarea și accesul la servicii presupune implicit acceptarea acestor termeni și condiții.

1. Acces

Scopul permis pentru utilizarea acestui site este obținerea de informații privind ofertele și programele turistice ale Terox Travel, informații despre destinațiile promovate, abonare la newsletter, achiziționare de produse Terox Travel și rezervări. Orice utilizare în alte scopuri decât acestea nu este permisă.

2. Confidențialitatea datelor

Prin acordul dvs. exprimat prin accesarea și utilizarea www.teroxtravel.com datele cu caracter personal și orice alte informații furnizate de dvs. pot fi prelucrate și utilizate de Terox Travel în orice activități și scopuri legate de marketing și în scopul realizării unei baze de date și utilizarea acestora oricare ar fi ele.

3. Drepturi de proprietate intelectuală

Materialele prezentate în cadrul website-ului www.teroxtravel.com și eventualele informații transmise prin intermediul poștei electronice sunt deținute de Terox Travel și de partenerii săi și sunt protejate prin drepturi de autor, drepturi de marcă și alte drepturi de proprietate intelectuală. Nici un material de pe acest site nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără permisiunea anterioară explicită, prin acord scris cu Terox Travel sau partenerii săi.

4. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, în privința acestui site, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră ori o altă persoană sunt administrate în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, de catre SC LES VACANCES SRL, operator de date cu caracter personal inregistrat sub numărul R.G 819 din data de 14.01.2015. Scopul colectării datelor este: furnizarea de bunuri și servicii. Refuzul furnizării informațiilor de către dvs. determină imposibilitatea accesării serviciilor unde v-au fost solicitate aceste informații.

Informațiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator și sunt comunicate numai următorilor destinatari: angajații și anumiți colaboratori ai Terox Travel care se ocupă de furnizarea și de întreținerea infrastructurii legate de serviciile pe internet oferite pe acest site, precum și anumite categorii de utilizatori ai serviciilor pe internet, în funcție de condițiile de utilizare ale fiecărui serviciu.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiției. Totodată, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor cu caracter personal care vă privesc și să solicitați ștergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisă,  datată și semnată, la sediul Terox Travel, Bd. Mircea Eliade 18, Eliade Tower, intrarea A, et.2, birou A10. Dacă unele dintre datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informați cât mai curând posibil.

5. Termeni și condiții de plată. Condiții de anulare și penalități

  • Pentru biletele de avion, plata se face integral în momentul emiterii acestora.
  • Pentru serviciile la sol, plata se efectuează în cuantum de 30% la confirmarea rezervării; 70% cu două săptămâni înainte de plecare.
  • Pentru solicitări primite cu mai puțin de două săptămâni înainte de data plecării, plata se face integral la data rezervării.
  • Plata se poate face în Euro (caz în care se folosește cursul BNR + 2%, din ziua plății) sau în Lei .
  • Condițiile de anulare ale unui pachet turistic, precum și cuantumul penalităților sunt prevăzute separat în Contractul cu Turistul, care se încheie atunci când se achiziționează respectivul pachet.
  • Penalizările se pot ridica până la 100% din valoarea pachetului turistic.

6. Livrarea

Legea prevede dreptul de reziliere a contractului în cazul în care comerciantul nu își execută obligațiile.

Produsul comandat trebuie livrat în maxim 30 de zile de la data plasării comenzii. În cazul nerespectării acestui termen, consumatorul trebuie să notifice furnizorul pentru a livra într-un termen rezonabil. În caz contrar, consumatorul va putea rezilia contractul.

În acest caz, i se va returna în cel mult 14 zile, suma de bani plătită, sub sancțiunea aplicării unor penalități de 10% dacă returnarea banilor se face în termen de 30 de zile, de 20% pentru întârzieri de până la 60 de zile și 50% pentru întârzierile superioare.

7. Termeni și condiții pentru rezervările hoteliere

Tarifele hotelurilor nu se garantează decât pe baza unei rezervări confirmate.

În anumite destinații este posibil să se perceapă taxe locale plătibile direct la hotel. Conducerea hotelului are dreptul să ceară la sosire detaliile cardului de credit sau un depozit care să acopere și să garanteze orice costuri suplimentare care pot apărea în timpul șederii dumneavoastră.

Cazarea se face de obicei între 12.00 și 14.00, ora locală, în ziua sosirii, programată în rezervare. Pentru a evita probleme la cazare, vă rugăm să ne informați în cazul în care veți ajunge mai târziu la hotel.

Distribuirea camerelor la hotel se face la recepție și orice problemă legată de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către client direct la recepție, asistat de reprezentantul agenției.

Toate hotelurile publicate pe www.teroxtravel.com solicită ca cel puțin unul dintre pasageri să aibă 18 ani împliniți. În cazul neprezentării la hotel, se va aplica o penalizare de minimum o noapte (până la maximum costul întregii șederi, în funcție de politica de anulare a hotelului).

Cererile de rambursare, ca urmare a neutilizării în totalitate sau parțială a serviciilor turistice, trebuie însoțite de o confirmare scrisă din partea hotelului.

Această confirmare nu garantează returnarea contravalorii serviciilor neutilizate și va fi onorată numai în cazul în care hotelul acceptă returnarea contravalorii. 

Toate rezervările vor fi onorate numai pentru persoanele pe numele cărora s-a făcut rezervarea. Schimbările de nume nu sunt permise.

În caz de imposibilitate fortuită de a onora rezervarea, Terox Travel își rezervă dreptul de a înlocui hotelul sau alte servicii confirmate inițial cu altele de categorie similară sau superioară, fără nici un fel de alta compensație în schimb sau de a returna banii integral în cazul în care este imposibilă oferirea unei alternative.

Tipurile de camere pot depinde de disponibilitatea acelui tip de cameră în hotel și pot varia în funcție de hotel și/sau de țară. Încercăm să ne asigurăm că hotelul oferă tipul de cameră rezervat, totuși pot exista ocazii când în loc de o cameră cu pat dublu poate fi alocată o cameră cu două paturi separate sau o cameră cu pat dublu poate fi alocată în loc de o cameră cu două paturi separate.

Vă rugăm să luați la cunoștință că majoritatea hotelurilor europene oferă două paturi single alăturate pentru a forma un pat dublu. În timp ce toate preferințele legate de tipul de cameră dorit sunt trimise la hotel, alocarea camerelor este făcută de către hotel și depinde de disponibilitatea din momentul intrării în hotel. O cameră triplă nu garantează trei paturi separate. Camerele cu 3 paturi (triple) pot fi cu 3 paturi de același fel sau cu 2 paturi de același fel și unul pliant sau cu un pat matrimonial și unul normal sau pliant. Mărimile paturilor și configurația lor pot diferi. O cameră cvadruplă este o cameră pentru patru adulți, cu două, trei sau patru paturi. Acest lucru poate include și paturi pliante. Aranjamentul paturilor poate varia considerabil.

Orice cerere suplimentară, cum ar fi pentru etaj superior, pentru camera de fumători etc. nu e garantată în momentul rezervării și depinde de disponibilitatea hotelului în ziua intrării clientului. Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită oficial de către ministerele de resort ale țărilor respective și, ca atare, respectă standardele locale.

Criteriile și cerințele specifice aplicate pot diferi de la țară la țară, ca urmare clasificarea hotelurilor oferă doar o idee generală a calității hotelului și un nivel aproximativ de facilități, servicii și comodități. Terox Travel nu se face responsabilă de această varietate în ceea ce privește clasificarea hotelurilor între țări, tipuri de camere și informațiile despre hotel legate de aceste chestiuni. Este responsabilitatea persoanei care face rezervarea să se asigure că tipul de cameră rezervat este adecvat numărului de persoane care călătoresc.

Orice reclamație trebuie depusă în scris la sediul Terox Travel în maxim 30 zile de la data ieșirii din hotel. Nu vom lua în considerare reclamațiile care nu au fost supuse atenției hotelului pe timpul șederii clientului.

Nu suntem responsabili pentru compensarea niciunei situații care ar fi putut fi rezolvată la fața locului dacă hotelul ar fi fost informat. Terox Travel nu va fi responsabilă pentru orice inconveniențe sau rezultate ale unor circumstanțe neprevăzute cum ar fi inundații, cutremure, revolte, acte teroriste, acte guvernamentale sau schimbarea autorității dintr-o țară, condiții de vreme nefavorabile sau renovări la hotel care nu ni s-au comunicat în avans.

Diferențele de climă și regulile de economisire a energiei din diferite țări pot afecta sistemele de încălzire din hotelurile localizate în zona sau țara respectivă. De exemplu, în Italia sistemul de încălzire poate fi operat numai între 15 noiembrie și 15 martie din cauza reglementărilor guvernamentale. Începerea și încetarea datelor de funcționare a piscinelor pot fi de asemenea afectate de condițiile de climă și vreme. Terox Travel nu este responsabilă pentru politicile hotelurilor legate de aceste aspecte.

După efectuarea rezervării, vă rugăm să verificați și să vă asigurați că toate detaliile din voucher (cum ar fi adresa hotelului, informațiile despre hotel, oraș și țară) sunt corecte. În acest mod veți fi protejat de orice neplăceri cauzate de o eroare a sistemului.

8. Termeni și condiții de rezervare și vânzare a biletelor de avion

Odată cu efectuarea rezervării, veți primi de la Terox Travel informații referitoare la tariful zborului (valabil la data rezervării), precum și informații referitoare la condiții, restricții și reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumpărat în baza respectivei rezervări.

Toate condițiile, regulile și restricțiile aplicabile unui bilet de avion sunt cele dictate de compania aeriană precum și de alți factori (de ex. obligația deținerii vizei), independenți de voința Terox Travel.

Aceste reguli, precum și tariful biletului de avion, se pot modifica, prin voința celor ce le-au impus, până în momentul cumpărarii efective a biletului, fără ca Terox Travel să poată fi făcută în vreun fel răspunzătoare.

După emiterea biletului de avion, toată responsabilitatea privind efectuarea călătoriei revine companiei aeriene. Pasagerul este obligat să se prezinte la îmbarcarea pentru zbor cu cel puțin 2 ore înainte de ora plecării pentru zboruri internaționale și minim 1 oră și 30 min înainte de ora plecării pentru zboruri interne, pentru a i se putea întocmi formalitățile necesare.

Fiecare turist este răspunzător personal pentru respectarea prevederilor serviciilor pașapoarte, vamale, sanitare, etc. ale țării în care călătorește. Fiecare client trebuie să se informeze asupra obligativității vizelor la consulatele și ambasadele țărilor în care plănuiește să călătorească.

Cetățenii români pot călători fără viză în statele membre ale Uniunii Europene și ale Spațiului Schengen pentru o perioadă de max. 90 de zile într-un interval de 6 luni cu condiția deținerii unei cărți de identitate sau a unui pașaport valabil.

Cetățenii români pot călători numai pe baza cărții de identitate în următoarele țări: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Elveția, Estonia, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Croația.

Cetățenii români minori pot călători în străinătate numai însoțiți, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali. În situația în care minorul călătorește neînsoțit, trebuie prezentată la ieșirea din țară o procură din partea ambilor părinți prin care aceștia își exprimă acordul pentru efectuarea călătoriei respective.

Pasagerii cu probleme grave de sănătate, precum și pasagerele însărcinate vor putea călători numai cu acordul scris al medicului curant, obținut cu maxim 7 zile înaintea datei zborului.

Animalele domestice sunt acceptate la bordul aeronavelor numai cu rezervare anterioară confirmată de către compania aeriană și numai cu model standard de cușcă.

La bordul aeronavei sunteți obligați să respectați recomandările personalului de bord și puteți solicita informații despre programul de fidelizare al companiei aeriene cu care călătoriți pentru a putea beneficia ulterior de avantajele oferite membrilor.

Pentru a vă proteja împotriva noilor amenințări cu explozibili lichizi, Uniunea Europeană (UE) a adoptat o serie de reguli și măsuri, care restricționează cantitatea de lichide pe care le puteți trece prin punctele de control de securitate.

Aceste reguli se aplică pentru toți pasagerii care pleacă de pe aeroporturi din UE indiferent de destinația acestora, însă se practică pe o scară din ce în ce mai largă și pe alte aeroporturi din afara UE.

Noile reguli au intrat în vigoare la 6 noiembrie 2006 pe toate aeroporturile din UE, Norvegia, Islanda și Elveția și sunt valabile până la alte modificări.

Este permis să luați în bagajul de mână doar cantități mici de lichide de uz personal, care trebuie să fie amabalate în recipiente individuale de maximum 100 mililitri fiecare.

Toate aceste recipiente vor fi depozitate lejer într-un ambalaj din material plastic transparent, care se poate resigila, având un volum maxim de 1 litru per pasager și pot include: apa și alte băuturi, supe, siropuri, creme, loțiuni și uleiuri, parfumuri, spray-uri, gel de păr și de baie, spumă de bărbierit, recipiente sub presiune, pastă de dinți, rimel, mixturi, precum și alte produse de aceeași consistență.

Puteți avea în bagajul de mână medicamente sub formă de lichid, gel, aerosoli, insulină și substanțe pentru dietă (este necesară recomandarea scrisă a medicului), inclusiv hrană pentru copii (lapte sau suc), în cantitatea necesară pe durata călătoriei. Este permis să împachetați lichide în bagajele de cală.

Este permis să cumpărați lichide, cum ar fi băuturi sau parfumuri, fie din zona duty-free de după controlul de securitate, fie de la bordul aeronavelor doar dacă acestea sunt ambalate în pungi resigilabile din plastic transparent (nu trebuie desigilate până la destinație, altfel pot fi confiscate).

9. Interzicerea accesului pe Site

Terox Travel își rezervă dreptul de a vă interzice oricând accesul pe Site fără o notificare prealabilă.

10. Forța Majoră

Terox Travel nu este responsabilă în cazul petrecerii unor evenimente cauzate de forța majoră. Evenimentele majore includ, dar fără a se limita, intervenții guvernamentale, războaie, răpiri, incendii, inundații, accidente, furtuni, greve, atacuri teroriste sau acțiuni industriale care pot afecta Terox Travel sau furnizorii săi.

11. Modificări asupra Site-ului

Terox Travel poate modifica design-ul sau conținutul Site-ului, inclusiv disponibilitatea furnizorilor serviciilor turistice, baza de date, precum și alte caracteristici ale Site-ului.

12. Modificări ale Termenilor și Condițiilor

Terox Travel își rezervă dreptul de a modifica sau actualiza oricând Termenii și Condițiile referitoare la utilizarea acestui Site, fără notificare prealabilă către Utilizatori. Versiunea actuală a Termenilor și Condițiilor va fi afișată pe Site din data în care modificările intră în vigoare. Continuarea utilizării acestui Site după publicarea acestor modificări va constitui acceptul dvs. cu privire la aceste modificări.

13. Legea guvernantă

Acești Termeni și Condiții reprezintă contractul între Utilizator și Terox Travel și este guvernat de legile din România.